• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Dutch Tactical Gear Pocket IFAK

€54,95
Dutch Tactical Gear Pocket IFAK
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Dutch Tactical Gear Pocket IFAK

Dutch Tactical Gear Pocket IFAK

Een zeer compacte basis IFAK (Individual First Aid Kit) voor dagelijks gebruik. Deze IFAK kun je in je zak stoppen, of in een klein vak van je rugzak om ieder moment voorbereid te zijn.

In deze Pocket IFAK zit:

  • (1) H*Vent Chest Seal
  • (1) H&H SWAT-Tourniquet
  • (1) H&H Compressed Gauze
  • (1) Chito-SAM Patch 10x10
  • (1) Nitrile Handschoenen
  • (1) Casualty card

 

H&H SWAT-T Tourniquet
Een compacte en veelzijdige tourniquet gemaakt door H&H in de vorm van een rubberen band. Stretch, Wrap And Tuck, dat is waar SWAT voor staat. Je rekt de band namelijk uit om druk uit te kunnen oefenen (Stretch), je bind het om de ledemaat heen (Wrap) en je stopt het uiteinde onder de vorige laag (Tuck) om er een net geheel van te maken. Deze SWAT-Tourniquet bied een snelle manier om een extreme bloeding te stelpen, of kan gebruikt worden als drukverband om een opgestopte wond af te dekken.

Bekijk hier hoe je de SWAT-Tourniquet gebruikt.

SAM Chito-SAM hemostatisch gaas
Een compacte (en goedkopere) optie om hemostatisch gaas toe te passen is de 10x10 Chito-Sam patch van SAM Medical. Dit hemostatisch behandelde gaasje op basis van schelpdieren bevorderd de groei van bloedproppen in de wond om een bloeding te stoppen. Praktisch gezien stop je eerst dit gaasje in de wond en top je de wond af met H&H Compressed Gauze om zowel met het hemostatische proces als druk de bloeding te stoppen.

Bekijk hier hoe een hemostatisch gaas kan worden toegepast.

H&H Compressed Gauze
Een compact pakketje met gaas om een wond met extreme bloeding te stelpen. Als je dit vacuüm verpakte pakketje open maakt trek je het opgevouwen gaas los van elkaar waardoor je een lange streng aan gaas ter beschikking hebt om een wond mee op te vullen, druk uit te oefenen en de bloeding te stoppen.

Bekijk hier hoe je een wond opstopt (woundpacking)

H*vent Chest Seal (1st)
Een compacte chest seal met ventiel om een zuigende borstwond te behandelen. Hiervoor is 1st chest seal voldoende in de meeste civiele situaties. Een trucje uit het veld bied de oplossing bij gevallen waarbij er een tweede chest seal nodig is, namelijk het gebruiken van de verpakking als back-up chest seal.

Bekijk hier hoe je de H*Vent Chest Seal gebruikt

Nitril Gloves
Eigen veiligheid gaat voor, daarom ook in deze PocketIFAK een setje nitril handschoenen in de kleur paars. De paarse kleur maakt het gemakkelijk om deze handschoenen te vinden. En deze handschoenen zijn van Nitril om te voorkomen dan slachtoffers met een latexallergie reageren op jouw persoonlijke beschermingsmiddelen. Vergeet niet om bij het uittrekken van handschoenen te denken om mogelijke besmetting.

Bekijk hier hoe je veilig je handschoenen kunt uitrekken.

Casualty card
Heftige verwondingen brengen stress met zich mee, en in stressvolle situaties zul je niet altijd even adequaat kunnen reageren zoals je hebt geleerd. Daarom zitten er in deze PocketIFAK twee kaartjes. Een als geheugensteun om het S+MARCH protocol te volgen, de uitleg van een aantal afkortingen en hoe triage toe te passen. Het tweede kaartje is voor registratie van het slachtoffer en de verwondingen om zo efficiënt mogelijk een overdracht aan een professionele hulpverlener te doen.

LET OP: Onze uitleg volstaat niet als medische training, slechts als basis ter onderbouwing van de samenstelling van deze kit. Aanpassingen op de kit zijn mogelijk, mail dan naar [email protected] voor een persoonlijk aanbod.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen